Дунав мост 3 ще се строи между Зимниче и Свищов,

...
 Дунав мост 3 ще се строи между Зимниче и Свищов,
Коментари Харесай

Строежът на Дунав мост 3 започва до дни

 Дунав мост 3 ще се строи сред Зимниче и Свищов, а първите копки се чакат до десетина дни. Това разгласи министър председателят Бойко Борисов в Дубровник. Той е там на икономическия конгрес „ 16+1 ”, който събира Китай със страните от централна и източна Европа.
Транспортът и връзките на Балканите бяха от тематиките, разисквани с Китай. На осмата си година форумът „ 16+1 ” е станал толкоз потребен за европейския и азиатския бизнес, че през днешния ден реши да се разшири. Оттук нататък в срещите сред Централна и Източна Европа и Китай ще взе участие и Гърция. Така цифрата, замислено да води към вложения, става „ 17+1 ”. Повече от 1 000 души от всички делегации са в Дубровник, с цел да уговарят бъдещи бизнес планове.

От Китай и съседите България получи задача - София да оказва помощ за по-добрия бизнес сред Азия и Европа. Работата ще правят на наша земя – специалисти. Ще се назовават „ Глобален център за партньортво ”.

„ Това е мозъчният концерн на тази самодейност „ 17+1 ”, разяснява Бойко Борисов.

„ Този самобитен „ тинк-танк ”, този мозъчен концерн, ще има ролята на съветник – да помогне на китайския бизнес да схваща по-добре европейците и на европейския бизнес да схваща по-добре правната рамка и разпоредбите на Китай ”, съобщи ръководителят на Държавния съвет на Китайската национална република Ли Къцян.

И до момента в който политиците договаряха евро-азиатското капиталово бъдеще, бизнесът постави действителността на масата.

На разнообразни езици, с по един преводач от китайски на всяко бюро, имаше диалози за милиарди долари. В Дубровник България е с десетина компании – от селското стопанство, превоза, телекомуникациите, старт-ъп компании.

Софтуерната компания на Васил Рабухчиев е пристигнала за среща със света на технологиите. Занимава се с изкуствен интелект и вижда в Китай сътрудник, който си коства. „ С сътрудниците беседваме за артикули, които те създават в областта на роботиката. Все още не знаем дали желаеме да продадем на тях или да получим нещо от тях ”, разяснява Васил Рабухчиев, финансов шеф на софтуерна компания.

За България от китайско-европейския конгрес имаше и съответен контракт: за построяването на „ Пристанище Логистичен център – Варна “. Замислено е през него да се изнася зърно, химически артикули и други артикули.

Конкретика имаше и за Гърция. Тя публично стана част от групата на китайските сътрудници. „ Един от най-великите откриватели е Марко Поло, роден на остров, покрай Дубровник - доста уместно е срещата да е тук. Но тя ще е паметна и поради още нещо - ставаме „ 17+1 ”, дружно с Алексис Ципрас ”, съобщи министър-председателят на Хърватия Андрей Пленкович.

Следващата среща на към този момент осемнайсетината водачи ще е следващата година в Китай.
 standartnews.com
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР